Hotely a reštaurácie v Emirátoch sú povestné špičkovou kuchyňou a vynikajúcou stravou. Raňajky a večere sú v hoteloch servírované formou bufetu. Najmä emirát Dubaj je preslávený svojou gastronomickou scénou. Nájdete tu reštaurácie každého druhu, najmä ázijské, indické, arabské, libanonské ale aj talianske, francúzske, americké a moderné fusion podniky. Počas moslimského pôstneho mesiaca Ramadán by ste sa na znak rešpektu a solidarity s domácimi mali zdržať konzumácie jedla a pitia na verejnosti.
Medzi tradičné jedlá, nápoje a pokrmy, ktoré by ste v Emirátoch mali vyskúšať patrí hummus (pasta z cíceru), arabský chlieb, mäso shawarma, ktoré je obdobou tureckého kebabu, ďatle a dezerty z datlí, ťavie mlieko, výrobky z ťavieho mlieka a samozrejme silná arabská káva.
Kozumácia bravčového mäsa je z hľadiska islamu moslimom zakázaná. Napriek tomu je bravčové mäso dostupné v niektorých obchodoch a taktiež ho nájdete aj v ponuke reštaurácií a hotelov.