Cestovateľský blog

Tradičné oblečenie v Emirátoch
Abaya, Kandura, Gutra, Hijab, Kaftan, ... možno ste už niekde zachytili tieto názvy ženských a mužských odevov. Viete ich však správne zaradiť, kto a kedy si ich oblieka?
Ako efektívne cestovať po Dubaji a využívať inteligentnú kartu „nol“?
Maldivy a ich zaujímavosti: Zažite najkrajšie pláže sveta a zalietajte si na hydropláne
Vedeli ste, že Maldivy sa môžu pochváliť najkrajšími plážami na svete? Iné exotické destinácie tromfnú aj v širokom výbere vodných športov a netradičných aktivít. Poďte sa o tom spolu s nami presvedčiť.
Zažite rozprávkovú dovolenku v ikonickom hoteli Atlantis The Palm 5*
Hotel Atlantis The Palm 5* je bránou do sveta fantázie, relaxu a zábavy. Na jednom mieste nájdete najpopulárnejšie atrakcie v Dubaji. Jedinečný aquapark, delfinárium, fascinujúci podmorský svet akvárií a mnoho ďalších atrakcií, ktoré sú zárukou skvelých zážitkov na celý život. Všadeprítomná palácová atmosféra strateného mesta Atlantída vás bude sprevádzať na každom kroku vášho pobytu.
Atlantis the Palm, Burj al Arab alebo Jumeirah Beach? Porovnali sme 3 svetoznáme hotely v Dubaji
Plánujete dovolenku v Dubaji a stále neviete, v ktorom hoteli sa ubytovať? Pri rozhodovaní vám pomôže článok, v ktorom porovnávame ceny, služby aj ubytovanie troch vychýrených dubajských hotelov.
Dubaj s deťmi? 6 tipov, ako zabaviť najmenších v SAE

Sú miesta, kde je problém deťom vymyslieť zaujímavý program, a naopak – sú miesta, kde si zase máte problém vybrať z množstva atrakcií. Atrakcií, ktoré sa predbiehajú v tom, ktorá z nich očarí najmenších viac. Práve takýmto miestom je Dubaj, miesto, ktoré pokorí aj tie najvyššie očakávania predstáv detskej fantázie. Čo by ste nemali vynechať? 

Kde si užijete dovolenku v zime pri mori? Máme tipy na 3 destinácie
Hoci je stavanie snehuliaka či bunkru príjemnou aktivitou, ak sa tri mesiace každý deň budíte do tmavého, mrazivého rána, aj veľký optimista musí zaháňať pochmúrne myšlienky. Ak máte dosť snehu, ľadu, odhŕňania auta a na každom kroku útočiacej nádchy, užite si dovolenku pri mori. Neviete kde? Prinášame vám 3 tipy na dokonalé zimné destinácie pri mori. 
Výlet v Abu Dhabi? Tieto 4 atrakcie musíte vidieť na vlastné oči

Otec Gazely, to v preklade znamená názov mesta Abu Dhabi. Táto metropola okrem iného nesie prezývku „kvetinové mesto“, je to vďaka veľkému množstvu zelene a parkov. Hoci hlavné mesto Spojených arabských emirátov stojí v tieni Dubaja, prináša množstvo atrakcií a miest, ktoré by ste mali rozhodne vidieť na vlastné oči. Ktoré to sú? 

Spoznajte 5 najlepších hotelov v Dubaji

Dubaj je veľkolepé mesto, ktoré na vás dokáže urobiť nezabudnuteľný  dojem v priebehu pár sekúnd. Ak ste sa ho rozhodli navštíviť, môžete mať problém rozhodnúť sa, ktoré ubytovanie je pre vás to najlepšie. Prinášame vám tipy na 5 najlepších hotelov v Dubaji. Ktorý z nich vás najviac osloví? 

Na Expo 2020 v Dubaji nebude chýbať ani slovenský pavilón. Na čo sa môžeme tešiť?
Už v roku 1851 sa v Paríži konala prvá Expo, alebo aj Svetová výstava, na ktorej ukazujú krajiny to najlepšie zo svojho priemyslu a kultúry. Či už je to architektúra, hudba, divadelné predstavenia, alebo jedlo. Toto veľkolepé podujatie sa koná každých niekoľko rokov
Svadobná cesta plná exotiky: Maledivy alebo Seychely?
Svadobná cesta si žiada niečo špeciálne, bola by škoda nevyužiť erupciu lásky, romantiky, a radosti na krásnu dovolenku, ktorá tieto pocity ešte umocní. Túžite po kryštálovo čistom mori, rozprávkovom ubytovaní, majestátnej prírode a úplnom súkromí
Dovolenka v Emirátoch nemusí byť len v Dubaji. Čo ponúkajú Abu Dhabí či Ras al Khaimah?

Spojené arabské emiráty si získali srdcia mnohých cestovateľov a my sme sa rozhodli zoznámiť vás s čarovnými miestami aj v lokalitách mimo najznámejšieho Dubaja. Nazrite s nami do Emirátov Abu Dhabi, Ras al Khaimah či Fujairah.

Cestujte so štýlom. Objavte výhody Lounge s leteckou spoločnosťou Emirates
Čaká vás dlhý prestup na letisku v Dubaji a pomyslenie na ruch a nepohodlné sedenie v rušnej letiskovej hale, či naháňanie jedla so sebou vám naháňa hrôzu? V tom prípade sú lounge (salóniky) leteckej spoločnosti Emirates niečo, čo skutočne oceníte. A dubajské letisko ich má hneď niekoľko.
10 dôvodov prečo si vybrať hotel Sofitel The Palm v Dubaji :)
Luxusný plážový rezort Sofitel The Palm patrí medzi tie najlepšie hotely v Dubaji. Spojenie francúzskej elegancie a polynézskej exotiky očarilo už mnohých náročných klientov a najmä rodiny s deťmi, ktoré sa sem radi vracajú. V čom spočíva čaro tohto hotela a prečo je zárukou ideálnej dovolenky v Dubaji?
Najkrajšie pláže a najlepšie plážové kluby v Dubaji!
Emirát Dubaj je futuristická metropola, ktorá sa pýši 70 km dlhým pobrežím a množstvom nádherných pláží a malebných zákutí. Populárne sú najmä exkluzívne plážové kluby s celodenným programom za sprievodu tých najlepších svetových DJs.
Akcia
Späť na začiatok stránky
OK
Načítava sa článok...
PAGE_IS_OK